یکی از پر طرفدارترین غذاهای جهان، برنج است. ارزش غذایی برنج بسیار مغذی است. در کل جهان مصرف برنج مرسوم است. اما مردم آسیا که عموما از برنج هندی و برنج پاکستانی استفاده میکنند، نسبت به امریکا، اروپا، آفریقا مصرف بالاتری دارند.
در مصرف این نوع ماده غذایی نباید زیادهروی کرد زیرا مصرف آن عوارضی همچون دیابت، چاقی شکمی و غیره را به دنبال خواهد داشت. اما باید بدانید حذف آن از برنامه غذایی نیز عوارضی را به همراه دارد. باید درست مصرف کنید و ورزش را فراموش نکنید.
در ادامه مقاله راجع به ارزش غذایی برنج برای شما کاربران گرامی آماده شده است، در خواندن این مقاله با ما همراه باشبد، امیدوارم برای شما مفید باشد. در صورت تمایل، برای دسترس آسان راجع به مطالب و محصولات برنج، میتوانید اینستاگرام ما را دنبال کنید.
در اصل کالری یعنی مقدار انرژی که از مصرف یک ماده غذایی بدست میآید. کالری ۱۰۰ گرم برنج سفید که تقریبا برابر با نیم لیوان برنج است ۱۳۰ کالری است. کالری ۱۰۰ گرم برنج قهوهای که برابر نیم لیوان برنج قهوهای است ۱۱۱ کالری است.
ارزش غذایی برنج بسیار اهمیت دارد و به همین دلیل باید هیچ ماده غذایی را از برنامه خود حذف نکنیم. برنج نیز منبع بسیاری از مواد مغذی از جمله کربوهیدارات، انواع ویتامینها مانند ویتامین ب، روی، مس، سلنیوم، منگنز و مواد معدنی مانند آهن، فیبر و چربی است.
باید دانست نان و برنج یکی از اصلیترین گروههای غذایی به شمار میروند و ارزش غذایی بالایی دارند. ازش غذایی برنج به گونهای است که مواد اولیه برای ترمیم بافتها را ذخیره میکند.
کربوهیدارات یکی از مواد تشکیل دهنده برنج است که تقریبا ۹۰ درصد آن را تشکیل میدهد. کربوهیدرات در غلات، حبوبات، میوه، سبزیجات نیز موجود است. تحقیقات نشان میدهد کم کردن مصرف کربوهیدارات به تناسب اندام کمک میکند.
در کل کربوهیدرات نیمی از انرژی بدن را تامین میکند. کاهش مصرف کربوهیدارات به سلامت قلب کمک میکند. برای افراد دیابتی بسیار موثر است. البته باید دانست که حذف کامل کربوهیدرات باعث ایجاد یبوست، کمبود انرژی و ایجاد خستگی و کمبود ویتامینهای B ,C میشود.
در اصل گرفتن دریافت انرژی اضافه یعنی ذخیره چربی در بدن، حال این انرژی شاید از مصرف بی اندازه برنج باشد و موجب اضافه وزن شود. اما خود برنج هیچ چربی ندارد و کلسترون درون برنج تقریبا صفر است. بنابراین اگر برنج به اندازه مصرف شود موجب اضافه وزن نمیگردد. نکته اینجاست که اکثر افراد برنج را چرب مصرف میکنند و با افزودن روغن و کره به برنج آن چرب کرده و میزان کالری آن را بالا میبرند.
ویتامین ها از جمله ویتامین B موجب کاهش ریزش مو شده و اسید آمینههای موجود در آن به حفظ و نگهداری بافتهای بدن کمک میکنند و همچنین انرژی زیادی برای بدن ایجاد میکنند. این انرژی از کربوهیدرات تامین میشود. این انرژی یک نوع سوخت برای تمام بدن است.
یکی از خواص برنج کنترل بیماریهایی مانند فشار خون، سرطان، جلوگیری از آلزایمر و مراقبت از پوست، سلامت قلب و عروق و… است. یکی از مواد تشکیل دهنده برنج سدیم است که در کنترل فشار خون نقش به سزایی دارد. فیبرهای موجود در برنج از بدن در برابر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. آب برنج در درمان بسیاری از بیماریهای پوستی مناسب است. در کل ریز مغذیهای برنج موجب جلوگیری از آلزایمر میشود.
از جمله خواص دیگر برنج میتوان به موارد زیر اشاره کرد. با ما همراه باشید تا اطلاعاتمان را در این زمینه افزایش دهیم.
در برنج یک نوع فیبر نامحلول وجود دارد که از یبوست جلوگیری میکند. علاوه بر آن باعث افزایش ادرار شده که همین امر باعث دفع چربیهای بدن میشود. برنج شامل انواع ویتامینها است و سبوس برنج باعث سلامت قلب و عروق است. برنج در درمان بیماریهایی مثل سندرم روده و اسهال نیز تاثیر به سزایی دارد.
موادی که دارای کربوهیدارات بالا هستند بعد از مصرف باعث بالا رفتن قند خون میشوند و همین امر باعث افزایش تولید انسولین در بدن میشود. افزایش تولید انسولین به ذخیره بیشتر چربی در بدن کمک میکند. بنابراین هرگز در خوردن کربوهیدرات زیاده روی نکنید.
نوع تغذیه هر فرد ضامن سلامتی آن فرد است. خوردن زیاد و زیادروی کردن در هر چیزی باعث ضرر و زیانهایی به بدن میشود که یکی از این عوارض اضافه وزن است. برنج نیز از این امر استثنا نیست. اگر در مصرف آن زیادهروی شود، عوارضی را در بردارد که یکی از این عوارض انباشته شدن چربی در بدن بخصوص در نواحی شکم است. برنج باید به اندازه مصرف شود و در کنار آن فعالیت و ورزش فراموش نشود.
شعبه مرکزی:
تهران / سعادت آباد / خیابان حافظی / جنب مجتمع اریکه ایرانیان / پلاک 50 / طبقه 4
کد پستی: 1468994965
Copyright sehramiz.ir All rights reserved.